Tel: 015 257 0232 | E-mail: info@kopaltravel.nl

Kerst in Praag


Tijdens kerst zijn er veel kerstmarkten (Vanocni trh) in Praag. Op het oude stadsplein vormt een enorme kerstboom het middelpunt van kerst in Praag. Iedere dag wordt om 17.00 uur de kerstverlichting ontstoken. Op en om het oude stadsplein brengen koren liederen ten gehoren en kunt u bij de vele kerstkramen kado's en Tsjechische kerstspulletjes kopen zoals Boheems kristal en houten speelgoed.

Het Wenceslausplein staat ook de gehele maand december in het teken van kerst met kerstmarkten en activiteiten. Maar eigenlijk ervaart u overal in Praag een heerlijke knusse kerstsfeer. Met een beetje geluk ligt er een mooi pak sneeuw en geniet u op straat met een lekkere kruidige warme wijn en trdlo (gaan we niet uitleggen, gewoon proeven!).

Koop een zakje gepofte kastanjes, varken van het spit of een lekkere Tsjechische worst. Zoals in veel Centraal en Oost Europese landen is karper het traditionele gerecht met kerst. Rond kerstmis staan jongens uit de omringende dorpen van Praag op straat deze vissen vers uit grote bakken te verkopen en kunt u in restaurant het gerecht bestellen.

Liefhebbers van theater komen ook aan hun trekken met de vele kerstvoorstellingen in kerken, theaters en de operagebouwen van de stad. De toeristeninformatie aan het Staromestské námestí (Oude Stadsplein) informeert u graag over het actuele programma.

Geniet van Kerst in Praag in een appartement van Kopal Travel!