Tel: 015 257 0232 | E-mail: info@kopaltravel.nl

Stedentrip Praag


Praag is een fantastische stad waar veel te doen en te beleven is tijdens een stedentrip. Wij hebben - naast de bekende bezienswaardigheden - enkele tips voor tijdens een uw stedentrip Praag verzameld.

Tips voor uw stedentrip Praag:

Café Louvre is een nog niet door veel toeristen ontdekte parel in Praag. Café Louvre heeft een schitterend interieur en een chique sfeer. U vindt - net als Kafka en Einstein - Café Louvre op Národní 22, aan de zuidkant van de Oude Stad.

Alfons Mucha is een van Tsjechie's beroemdste kunstenaars. Mucha stijl is te kenmerken door de Jugendstill. Een bijzonder werk is een imposant glas-in-lood werk in de St. Vitus Cathedraal. Bezoek het Mucha Museum aan de Panská 7.

Vanaf de Petrin Toren heeft u een briljiant uitzicht over Praag. De toren is bereikbaar vanaf de Kleine Zijde (Malá Strana) en ligt tegenover de Praagse Burcht.

Op het Wenceslausplein vind je het Nationaal Museum van Tsjechie. Sta ook even stil bij de plaquette ter nagedachtenis van Jan Palach. Hij stak zich in in brand tijdens de Praagse Lente (1969) uit protest tegen het stalinisme.

Tsjechen en de inwoners van Praag zijn gek op muziek en theater. Het is niet eenvoudig en goedkoop, maar probeer een kaartje voor een uitvoering in het schitterende Nationaal Theater te krijgen. Klik voor ticketinfo. Een goed alternatief is de Staatopera.

Tsjechen zijn gek op taart. Het bijna 100 jaar oude Kavárna Obecní Dum behoort tot de meest bijzondere cafes van Praag in het oude gemeentehuis. Een unieke sfeer, decoratie, interieur en bediening kenmerken dit ook bij locals populaire cafe.

Praag heeft een zeer efficient metro netwerk. De kosten voor een metroticket zijn laag, vooral in vergelijking met de taxi. Een plattegrond van de Praagse metro vind je hier. Vooral de 3-daagse tickets zijn een aanrader tijdens een stedentrip Praag.

Chapeau Rouge ligt dicht bij de Karlsbrug. In deze tent vindt je een bar, een disco en een verdieping met live muziek. De Chapeau Rouge is bekend onder zowel toeristen als lokalen. Kijk op de site van Chapeau Rouge voor meer informatie.

Wanneer je in de winter Praag bezoekt, ga dan naar een ijshockey wedstrijd van Sparta Praag. Tsjechen zijn idolaat van ijshocky en het niveau als de beleving is groots.

AAA Taxi is een gerenomeerd en betrouwbaar taxibedrijf in Praag. Kunt vooraf de kosten van de rit berekenen en de chauffeur hier ook op afrekenen. Het bedrijf heeft een Engelstalige site.

Liefhebbers van theater en kunst moeten een uitvoering bijwonen van het internationaal befaamde Laterna Magika. Alle opgevoerde stukken zijn non-verbaal, doch indrukwekkend en van hoog niveau.

De Segway Human Transporter is ontzettend relaxe manier om een stad te verkennen. Vanaf het zelf balancerende, elektronisch aangedreven karretje scheurt u in mum van tijd de bezienswaardigheden in Praag af. Meer weten? Check deze site.